Login

Gelieve je e-mail en paswoord in te geven. Ben je je paswoord vergeten, vul dan enkel je e-mail in en klik op paswoord vergeten. Heb je nog geen account, registreer je helemaal beneden.

Login Paswoord vergeten?

OF

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Registreer via het formulier


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Ga verder

Overhandiging eisen aan parlement en regering

04 december 2015

11.11.11 en een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, ngo's, vakbonden en mutualiteiten uit heel België voeren al een jaar lang campagne onder het motto Sociale Bescherming Voor Iedereen. Met het eerste campagnejaar bijna achter de rug en het tweede jaar in het vooruitzicht, overhandigden we in het Federale Parlement officieel onze aanbevelingen aan de regering.

De boodschap viel niet in dovemansoren. Dirk Van Der Maelen, voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken: “We zijn ervan overtuigd dat sociale bescherming ons naar een betere wereld met minder armoede brengt. Daarom zullen we in deze commissie, meerderheid en oppositie samen, een bondgenootschap vormen om werk te maken van een goede sociale bescherming voor iedereen.” Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo kon er op het laatste moment niet bijzijn, een afgevaardigde van zijn kabinet nam de eisen en het manifest in ontvangst.

Manifest

Om onze eisen kracht bij te zetten, ondertekenden alle campagnepartners en nog een heleboel andere organisaties het manifest Sociale Bescherming Voor Iedereen. “Een sterk signaal”, vindt Luc Cortebeeck, vice-president van de IAO (Internationale Arbeidsorganisatie). “20 organisaties, van ngo’s tot vakbonden en mutualiteiten, die samenwerken aan één campagne is niet vaak gezien.”

Op uitnodiging van 11.11.11 en de campagnepartners sprak Guy Ryder, directeur van de IAO de politici en andere aanwezigen toe. In zijn toespraak had hij het over de visie van de IAO op sociale bescherming. “Investeren in een basis aan sociale bescherming voor iedereen, verbetert de levensomstandigheden van miljoenen mannen, vrouwen en kinderen. Meer mensen kunnen onderwijs genieten en werken. Ook de economie zal er daardoor op vooruitgaan.” Ryder benadrukte het belang van deze campagne: “Ik ben heel dankbaar dat jullie deze campagne voeren, dat jullie politiek werk verrichten, dat jullie bewustzijn creëren en mensen sensibiliseren.”

40.000 supporters

Het manifest en onze politieke eisen konden we kracht bijzetten door jullie massale steun. Het voorbije jaar verzamelden we maar liefst 40.000 supporters voor een goede sociale bescherming wereldwijd. Tijdens de campagneweek van 11.11.11 werden meer dan 800 acties op touw gezet. Cijfers waar onze politici niet naast kunnen kijken. 11.11.11 blijft dan ook inzetten op het thema en volgt het nauw op. Vol goede moed bereiden we ons voor op een tweede campagnejaar over sociale bescherming.

Het manifest Sociale Bescherming Voor Iedereen werd ondertekend door de campagnepartners:
11.11.11, CNCD-11.11.11, ABVV-FGTB, ACV-CSC, ACLVB-CGSLB, Christelijke Mutualiteit - Alliance nationale des Mutualités Chrétiennes, Socialistische Mutualiteiten – Union des Mutualités Socialistes, Wereldsolidariteit – Solidarité Mondiale, FOS, Solidarité Socialiste, Trias, Geneeskunde voor de Derde Wereld - Médecine pour le Tiers Monde, Oxfam-Solidariteit – Oxfam-Solidarité, Dokters van de Wereld – Médecins du Monde, Cetri

en 36 andere organisaties uit het middenveld :
Broederlijk Delen, Beweging.net, Bond Beter Leefmilieu, ABVV-Jongeren, CADTM, COMAC, Congodorpen, Djapo vzw, Fracarita Belgium, Geneeskunde voor het volk – Médecine pour le peuple, Globelink, Hand in Hand tegen racisme, Humanistische Jongeren vzw, ICS, KBA-Foncaba, KVLV, Intal, Kiyo – NGO voor kinderrechten, Liga voor Mensenrechten, Linx+, Manifiesta, Mouvement Ouvrier Chrétien, OKRA, Palestina Solidariteit vzw, Plan België, Progress Lawyers Network, Solidagro, S-Plus, Studio Globo, Tearfund, Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, VFG, VIVA-SVV, Vredeseilanden, Vrouwenraad, Zij-kant

Foto: Tineke D'haese