Login

Gelieve je e-mail en paswoord in te geven. Ben je je paswoord vergeten, vul dan enkel je e-mail in en klik op paswoord vergeten. Heb je nog geen account, registreer je helemaal beneden.

Login Paswoord vergeten?

OF

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Registreer via het formulier


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Ga verder

11.11.11 wil sociale bescherming voor iedereen

02 november 2015

Vandaag stelden we de campagne voor aan de pers, met als centrale boodschap: sociale bescherming voor iedereen is haalbaar. Een rapport (uitgevoerd door Oxford University en HIVA) toont aan dat een basis aan sociale bescherming wereldwijd betaalbaar is. 11.11.11 bijt zich twee jaar lang vast in het thema sociale bescherming.

In het rapport gingen we in drie landen (Burundi, Peru en Indonesië) na of een basis aan sociale bescherming er mogelijk is. De centrale onderzoeksvraag luidde: Is een algemene sociale bescherming haalbaar?

Conclusie: een goede sociale bescherming wereldwijd is realistisch. Het is betaalbaar als overheden de politieke wil hebben om er budget aan te besteden. En niet onbelangrijk: als ook de internationale gemeenschap haar steen bijdraagt, kan een basis aan sociale bescherming werkelijkheid worden. Zelfs in de armste landen. 11.11.11 wil daarom het thema centraal in de Belgische ontwikkelingssamenwerking zetten.

Lees het volledige persbericht en het dossier hier.

TV-spot

Tijdens de persvoorstelling lanceerden we ook de tv-spot. Die loopt vanaf vanavond op Eén en Canvas.