Login

Gelieve je e-mail en paswoord in te geven. Ben je je paswoord vergeten, vul dan enkel je e-mail in en klik op paswoord vergeten. Heb je nog geen account, registreer je helemaal beneden.

Login Paswoord vergeten?

OF

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Registreer via het formulier


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Ga verder

Debat: 'Sociale bescherming voor iedereen: fictie of realiteit?’

31 augustus 2015

Je hebt je hele leven hard gewerkt maar kunt nooit met pensioen. Je wordt ziek maar kunt de dokter niet betalen. Je verliest je job of je bent je hele oogst kwijt? Pech, dan heb je ook geen inkomsten meer. Voor vijf miljard mensen op deze wereld is dit de  harde realiteit. Zij kunnen onvoldoende terugvallen op sociale bescherming.

Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, een leefbaar inkomen en een waardige uitkering als het tegenzit. Dat is zo vastgelegd in verschillende internationale verdragen, conventies en aanbevelingen. Maar al te vaak blijven die afspraken dode letter. De kans dat je het in je leven zonder sociale bescherming moet stellen, hangt in veel gevallen af van het land waar je woont, of je op het platteland of in de stad woont, je ouders rijk of arm zijn en of je een jongen of een meisje bent. Dat is fundamenteel onrechtvaardig en ongelijk.

Twee jaar lang voeren 20 organisaties (ngo’s, vakbonden en ziekenfondsen) campagne voor een goede sociale bescherming wereldwijd. Dat is nodig, want bij de minste tegenslag komen miljarden mensen in levensgrote problemen.

Debat

Sociale bescherming voor iedereen, is dit fictie of realiteit?

Een panelgesprek met:

  • Yves Hellendorf  van LBC-CNE (ACV)
  • Francine Mestrum (doctor in de sociale wetenschappen)
  • Linda Mashingaidze (coördinatrice van de People’s Health Movement, Zuid-Afrika)
  • Chris Vandenbossche van de Socialistische Mutualiteiten
  • Moderator is Jan Van de Poel, beleidsmedewerker bij 11.11.11

Praktisch

Zaterdag 19 september 2015
15-17u
Plaats: Manifiesta, Bredene
Meer info: www.manifiesta.be