Login

Gelieve je e-mail en paswoord in te geven. Ben je je paswoord vergeten, vul dan enkel je e-mail in en klik op paswoord vergeten. Heb je nog geen account, registreer je helemaal beneden.

Login Paswoord vergeten?

OF

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Registreer via het formulier


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Ga verder

11.11.11 in Mali: getuigenissen over sociale bescherming

12 oktober 2015

Ziek zijn en naar de dokter gaan, enkele weken thuisblijven na een bevalling of stoppen met werken als we oud zijn. In onze westerse samenleving lijkt dit allemaal heel evident. Maar is het dat ook in het Zuiden? 11.11.11 stuurde een cameraploeg naar Mali en zocht het uit.

"Pensioen? Wat is dat?"

Sommige vaststellingen waren ontstellend. Dramane Traoré, bijvoorbeeld, graaft op zijn 66ste nog steeds putten, vaak in een allesverzengende hitte. Maar liefst 94% van de Malinezen heeft net als hij geen pensioen. En maar liefst 78% heeft geen enkele vorm van sociale bescherming. Toch is er hoop. Onze ploeg bezocht leden van de mutualiteit UTM, een partnerorganisatie van Wereldsolidariteit en de CM die ook steun ontvangt van 11.11.11. Zij waren alvast erg overtuigd van de voordelen.

Filmpje met getuigenissen Mali

Hoe is het om te leven zonder sociale bescherming? En hoe kan een basis aan sociale bescherming je verder helpen in het leven? Ontdek het in dit boeiende filmpje over Mali. De moeite om tijdens je actie te tonen.